TMK ZsFZ zahájila ďalšie školenie trénerov UEFA"B" licencie

2013-04-22V pondelok 22. apríla TMK zahájila ďalší trénerský kurz EURO B licencie. Poslucháčov privítal predseda TMK ing. Grofik vysvetlil im dôležitosť trénerského remesla a poprial veľa úspechov v štúdiu, ktoré skončí v mesiaci októbri.

 Na školenie nastúpilo 23 poslucháčov z nášho regiónu ktorí mali doteraz kvalifikáciu IV. C a chcú si ju zvýšiť na licenciu UEFA B. Do tohto kurzu boli zaradení i ligoví hráči, ktorí majú na konte 150 ligových štartov  a majú záujem o zvýšenie trénerskej kvalifikácie. Peter Doležaj, Ivan Hodúr, Stanislav Angelovič, Herich Benčík, Mário Bicák, Tomáš Kóňa, Martin Raška, Jaroslav Michalička sa začínaju pripravovať na trénerské povolanie.

Prvá časť pozostávala z prednášok anátómie, fyziológie, stavby z tréningového procesu. V druhom dni navštívili poslucháči tréningy mládežníckych družstiev v akadémii FC Nitra, kde pozorne sledovali činnosť, organizáciu tréningu a zaznamenávali si jednotlivé cvičenia a tréningové postupy  v rámci hospitácie.

Program absolventov školenia sa začína o 9:00 hod. a končí o 20:00. Ďalšia časť, ktorá bude trvať tri dni je naplánovaná na 6, 7, a 8 mája.

Po úspešnom absolvovaní školenia získajú takú kvalifikáciu s ktorou môžu trénovať ako hlavní tréneri 4. ligu seniorov (majstrovstvá regiónu), alebo ako asistenti trénera maximálne 3, liga seniorov. Dúfame, že táto generácia trénerov bude nadobudnuté vedomosti uplatňovať pri zvyšovaní úrovne futbalu v našom regióne. 

futbalnetlogo

logozsfznew

logoufts white 500

sfzlogo 200 200

eufa respect logo

fairplay

Top
Súbory cookie nám uľahčujú poskytovať pre Vás naše služby. Používaním týchto stránok nám dávate súhlas používať súbory cookie. Zároveň súhlasíte s Pravidlami ochrany osobných údajov na tejto stránke.