Generálne zhromaždenie ÚFTS

 

logo500V sobotu 15. februára sa uskutočnilo v Trenčíne generálne zhromaždenie Únie futbalových trénerov slovenska. Okrem prezídia ÚFTS sa tohto zhromaždenia zúčastnili nasledovní hostia: Werner Lička, prezident ÚČFT, Ladislav Borbély, predseda TMK SFZ a člen V.V. AEFCA /Aliancia európskych asociácií futbalových trénerov / Ján Greguš, technický riaditeľ SFZ, Milan Lešický, člen výkonného výboru SFZ, Milan Služanič, prvý predseda v histórii SFZ. Rokovanie generálneho zhromaždenia viedol Rudolf Hanák.

 

 

 Prezident ÚFTS Jaroslav Jambor predniesol správu o činnosti od 19.2. 2011 do 21.12.2013. Okrem iného podrobne informoval o členskej základni, kde v r. 2011 bolo evidovaných 414 členov, v r. 2012 - 426 členov a v r. 2013 - 257 členov. Podľa kvalifikácie - tréneri s EURO Pro licenciou - 30, tréneri s UEFA A licenciou - 52, tréneri s UEFA B licenciou - 126, tréneri s IV/C licenciou - 49.

Podľa krajov je počet členov nasledovný: Bratislavský – 24, Trnavský - 37, Trenčiansky - 89, Nitriansky - 76, Banskobystrický - 19, Košický - 12.

p. Jambor vyzdvihol spoluprácu s ÚČFT a záujem postupne prehlbovať túto spoluprácu. Oboznámil s činnosťou právneho úseku únie, zabezpečovaním odbornej literatúry pre potreby členov únie.

Ďalej oboznámil delegátov o plnení dohody medzi SFZ. Vyslovil nespokojnosť s malým, resp. žiadnym zastúpením trénerov v odborných komisiách. Čo sa týka ďalších úloh zabezpečenia odborných seminárov, prípadne účasti na seminároch v zahraničí a podporovanie vzdelávacích procesov, spoločenských akcií tu únia vynakladá maximálne úsilie. ÚFTS v spolupráci s TMK SFZ usporiadala medzinárodné trénerské sympózium 20. mája 2013 v Trenčíne. Zástupcovia únie sa zúčastnili trénerských sympózií vo Varšave, Splite, Antalii v Brémach. Prenos informácii prostredníctvom web stránky únie sa zlepšil, inovovala sa a zvýšila sa jej kvalita prostredníctvom člena únie a webmajstra Pavla Juneka.

Na záver p. Jambor poďakoval všetkým členom prezídia za spoluprácu a oboznámil delegátov, že ÚFTS podporí na konferencii SFZ pána Kováčika za prezidenta SFZ a pána Lešického do výkonného výboru SFZ ako zástupcu trénerov.

V ďalšom bode p. Králik oboznámil delegátov z hospodárením únie v r. 2011 – 2013.

Delegáti schválili návrh čestných členov ÚFTS – p. Vengloš, Kačáni, čestní členovia In Memoriam – páni: Hložek, Rudolf Hanák st., Šťastný, Borhy, Moravec, Malatinský, Marko, Vičan.

V diskusii vystúpili: páni: Daňko, Služanič, Lešický, Borbely, Lička, Holienka, Greguš, Javorka, Urda.

Z pozvaných 27 delegátov sa generálneho zhromaždenia ÚFTS zúčastnilo 23.

 

futbalnetlogo

logozsfznew

logoufts white 500

sfzlogo 200 200

eufa respect logo

fairplay

Top
Súbory cookie nám uľahčujú poskytovať pre Vás naše služby. Používaním týchto stránok nám dávate súhlas používať súbory cookie. Zároveň súhlasíte s Pravidlami ochrany osobných údajov na tejto stránke.