Seminár úspešne za nami

DSC04498Dňa 16.11.2013 sa uskutočnil Seminár na predĺženie končiacich trénerskych licencií UEFA "B". Organizátorom seminára bola TMK ZsFZ, ktorá pripravila celodenný program pre 120 trénerov regiónu.

V úvode privítal všetkých zúčastnených predseda ZsFZ p. Gádoši ktorý v krátkom príhovore ocenil snahu prítomných o nadobúdanie nových vedomostí. Zároveň ocenil prácu celej TMK ZsFZ, ktorá organizačne zabezpečila seminár ale zabezpečuje aj ďalšie aktivity ako sú školenia, rekvalifikácie a výbery . Po ňom privítal prítomných aj predseda TMK ZsFZ p. Ing. Grófik. Celým seminárom moderátorsky prevádzal garant vzdelávania ZsFZ p. Rastislav Vincúr.

 

 Ako prvý vystúpil zo svojou prednáškou . Ing. Greguš technický riditeľ SFZ. Informoval o systéme vzdelávania trénerov na jednotlivých úrovniach v štruktúrach SFZ. Do pozornosti ide najmä informácia o končiacich "starých" licenciách, ktorých platnosť končí 31.12.2014. Od tohoto dátumu sa uznávajú len trénerské licencie UEFA. Viac info na stránke SFZ.

 

DSC04494

 DSC04503Vývojové tendencie na základe poznatkov a analýz z vrcholových podujatí to je názov prednášky s ktorou vystúpil už tradičný spolupracovník TMK a ZsFZ, bývalý reprezentačný tréner p. Ing. Michal Hipp. V prednáške sa zameral a podrobne rozobral tendencie trénovania a vývoja futbalu vo svete s možnosťou aplikácie na naše podmienky.Celý materiál sa pokúsime priniesť čoskoro. 

 

 

 

DSC04511DSC04514Coerver® Coaching je globálny trénerský program, inšpirovaný Wielom Coerverom, vytvorený v roku 1984 Alfrédom Galustianom a bývalým velikánom Chelsea, Charlie Cookom. Je to metóda učenia futbalových zručností, vhodná pre všetkých hráčov, ale hlavne uspôsobená pre deti medzi 5 až 16 rokom bez rozdielu ich schopností. Metóda, ktorá sa sústreďuje na vývoj individuálnych schopností a hry pri malom počte hráčov. Schválená a odporúčaná najlepšími federáciami, asociáciami, legendami a expertmi, klubovými tímami a korporáciami. Túto metódu tréningu predstavil p. Brezovský Jozef akreditovaný Coerver© "Špecialista" - momentálne pôsobiaci u mládeže Spartaka Trnava.Materiáli o tejto metóde nájdete aj tu na portále v časti metodika, alebo na oficiálnej stránke Coerver® Coaching.

 

 

  DSC04524Medzinárodné sympózium profi trénerov - Brémy - nové prvky v oblasti tréningového procesu.  To je názov prezentácie sympózia ktorého sa zúčastnil p.Pavol Bartoš  - bývalý slovenský fotbalista a v súčastnosti trenér mládeže.

Téma: individualizácia  práce v tréningovom procese
Tematicky sa ITK 2013 zameral na individualizáciu vzdelávacej práce - najmä z hľadiska techniky, taktiky, fitnes, psychológie, pedagogiky. Individualizácia je jednou z najdôležitejších podmienok pre maximálny výkon vo futbale.

Materiál nájdete tu. Video ukážky zo sympózia v časti Prípravná hra.

 

 Po obedňajšej prestávke pokračoval prednáškou p. JuDr. Šefčík na téme Právo a Futbal. Informoval o možnostiach právnej ochrany hráčov i trénerov.

 

V prestávke medzi prednáškami informoval garant vzdelávania p. Vincúr o možnosti prenosu informácií, odborných materiálov pomocou internetu a vzájomnom prepojení internetových stránok, čo je v súčasnej modernej dobe internetu už nutnosť aj pre trénerov všetkých úrovní.

 

DSC04526DSC04527Záver seminára obstarala p. PaedDr. Jančoková Žáčiková zaujímavou prednáškou Ingterakcia tréner - rozhodca.

 

 

 

 

 Po naplnení programu si zúčastnený tréneri prevzali z rúk TMK certifikáty ktoré ich oprávňujú na výkon trénerskej činnosti na odbobie 3 rokov.

 

futbalnetlogo

logozsfznew

logoufts white 500

sfzlogo 200 200

eufa respect logo

fairplay

Top
Súbory cookie nám uľahčujú poskytovať pre Vás naše služby. Používaním týchto stránok nám dávate súhlas používať súbory cookie. Zároveň súhlasíte s Pravidlami ochrany osobných údajov na tejto stránke.