Pribudli ďalší tréneri s UEFA B licenciou

 MG 8056Predseda ZsFZ Ladislav Gádoši, koordinátor SFZ Ján Rosinský a Predseda TMK ZsFZ Rudolf Hanák odovzdali diplomy úspešným trénerom, ktorí splnili požiadavky na II. trénerskú kvalifikáčnú triedu a licenciu UEFA B. 

 

 


 

Slávnostné odovzdávanie diplomov sa uskutočnilo v Dome futbalu v sídle ZsFZ v Nitre v pondelok 26. mája 2014. Poslucháči ukončili polročné školenie a ich kvalifikácia ich oprávňuje trénovať ako hlavný tréner nasledovné súťaže:

- maximálne 4. liga seniorov 
- maximálne 2. liga staršieho a 1. liga mladšieho dorastu ( mimo klubov so štatútom ÚTM
s výnimkou kategórie U 16 ),
- maximálne 1. liga žiakov ( aj v kluboch so štatútom ÚTM ),
- všetky súťaže žien a žiačok ( riadené aj SFZ ),
- hlavný tréner prípraviek ( aj v kluboch so štatútom ÚTM ).

Patričné trénerské vzdelanie musia mať všetci tréneri v súťažiach riadených ZsFZ. Kluby musia do svojich družstiev angažovať iba kvalifikovaných trénerov. Aj tréneri majú za povinnosť dodržiavať etický kódex a nemôžu svoje licencie "požičiavať" iným. Skutočný stav nám ukazuje, že nie všetky kluby majú kvalifikovaných trénerov podľa rospisu súťaží, a na súpiskách sa objavujú tréneri, ktorí vôbec družstvo netrénujú. Preto od súťažného ročníka 2014/2015 sa bude tento stav sledovať. TMK ZsFZ zahrnula do rozpisu súťaží potrebné pokyny pre kluby. 

 MG 8142

Absolventi UEFA B licencie

Zadný rad zľava: Ivánek, Ondruš, Svetlík, Škreňo, Polakovič, Diviš, Hrubša

Stredný rad zľava: Reischl, Vida, Mojžiš, Kostolanský, Kantek, Adámik, Nagy

Predný rad zľava: Hajko, Mička, predseda TMK Hanák, Kováč, koordinátor vzdelávania Vincúr, predseda ZsFZ Gádoši, koordinátor SFZ Rosinský, Polčic, Šarabok, Lancz, Baláž. Na fotografii cýba Hudec.

Na úvodnej snímke Jozef Adámik preberá diplom od predsedu ZsFZ Ladislava Gádošiho a od koordinátora SFZ Jána Rosinského.

 

futbalnetlogo

logozsfznew

logoufts white 500

sfzlogo 200 200

eufa respect logo

fairplay

Top
Súbory cookie nám uľahčujú poskytovať pre Vás naše služby. Používaním týchto stránok nám dávate súhlas používať súbory cookie. Zároveň súhlasíte s Pravidlami ochrany osobných údajov na tejto stránke.