Tréneri "študenti" ukončili výukovú časť.

5cast Školenie trénerov UEFA B licencie sa blíži ku koncu. Absolventi tohto kurzu v dňoch 26. a 27. augusta ukončili výukovú časť poslednými prednáškami. 

 

 

 

 


 

 Problematiku športovej prípravy mládeže prezentoval Patrik Mojžiš, predseda TMK ObFZ Prievidza, ktorý je zároveň členom TMK ZsFZ. Hru brankárov a ich úlohy v družstve vysvetľoval poslucháčom Rastislav Vincúr, skúsený tréner brankárov. Vedomosti z oblasti práva v športe  podal prezident asociácie profesionálnych futbalistov JUDr. Július Šefčík. MUDr. Zimmermann, dlhoročný športový lekár sa venoval hygiene a pravidlá futbalu vysvetľoval bývalý ligový rozhodca Pavol Šipoš. Počas prvého dňa školenia zasadala i trénersko-metodická komisia ZsFZ. Jej predseda i členovia sa jednak informovali o činnosti a priebehu školenia a potom sa zúčastnili i časti školenia. Ing. Tibor Grofik, predseda TMK zaželal poslucháčom k záveru úspešné ukončenie a pripomenul, že náš región potrebuje kvalitných trénerov a je na nich, aby sa pustili s chuťou do náročnej trénerskej práce a posunuli latku výkonnosti futbalistov smerom dopredu.

Druhý deň patril Michalovi Hippovi, ktorý sa venoval diagnostike futbalistov a využitie športesterov v praxi. Potom sa poslucháči presunuli na štadión FC Nitra, kde sa venovali hospitácii tréningového procesu v družstvách U-11 a U-16. Týmto uzatvorili výukovú časť a čaká ich teraz škúšobná časť v ktorej budú robiť skúšky z didaktickej praxe. Následne ich čakajú testy zo všeobecných a špeciálnych predmetov a potom ešte ústne skúšky s ohajobou záverečnej práce.

Ďalší záujemcovia o štúdium UEFA B licencie sa môžu prihlásiť do nasledujúceho kurzu, kde sú ešte voľné miesta.

 

 

futbalnetlogo

logozsfznew

logoufts white 500

sfzlogo 200 200

eufa respect logo

fairplay

Top
Súbory cookie nám uľahčujú poskytovať pre Vás naše služby. Používaním týchto stránok nám dávate súhlas používať súbory cookie. Zároveň súhlasíte s Pravidlami ochrany osobných údajov na tejto stránke.